Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus – joi – că ”românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete”, iar singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum președintele este față de guvernul Orban – ”să nu mai fure și să renunțe la abuzuri”.
„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum președintele este față de guvernul Orban, să nu mai fure, să renunțe la abuzuri și să guverneze pentru români și nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete. Apreciem deschiderea de acum a președintelui Iohannis spre dialog, dar este prea puțin și prea târziu”, a declarat Lucian Romașcanu, potrivit GÂNDUL.RO.
Referitor la Legea carantinei și izolării, el a mai spus că Parlamentul muncește să corecteze „toate încălcările fragrante de drepturi și libertăți propuse de guvern”.
”Indiferent cât de mult încearcă președintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moștenire, Klaus Iohannis nu de poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferințele privocate românilor lăsați în afara spitalelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.
Klaus Iohannis a spus, joi, că ”virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine”, motiv pentru care șeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze în cazul pandemiei.
Șeful statului a anunțat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgență instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie și, respectiv, 14 aprilie, document care prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile și inițiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgență pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătății cetățenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea și relansarea economiei.